Stor kampanj i vår premiumbutik!

Just nu!

25% rabatt på alla köksfläktar!

I våra premiumbutiker hittar du köksfläktar och kåpor från Thermex, Franke och Fjäråskupan. Noga utvalda produkter från de bästa leverantörerna på marknaden. Vi lämnar även 15 % rabatt på våra fläkthällar.

Välkommen in och upptäck vårt breda sortiment.

Kampanjperiod 26 januari – 11 februari 2024. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och slutförsäjning. Rabatten gäller i vår premiubutik i Sisjön och på ord. priser. Rabatten går ej att kombinera med andra erbjudanden eller kampanjer.

En köksfläkt tar hand om fett, fukt och matos. Köksfläktar finns i olika utföranden beroende på vart du ska placera den och om du bor i villa eller lägenhet. Vi har ett brett utbud av köksfläktar både för köksö, vägghängning och underbyggnad under köksskåp.

Innan du börjar leta efter köksfläkt kan det vara bra att veta att det finns olika huvudgrupper av köksfläktar. Beroende på hur ditt kök ser ut och om du bor i lägenhet eller hus, bör du se ut en köksfläkt som är anpassad både till storleken och funktionsmässigt till just ditt kök.

Traditionell köksfläkt med luftuttag

Den vanligaste och mest traditionella typen av köksfläkt är den typ där luften leds ut ur huset via en utsugningskanal. Luften rensas effektivt på både fett, fukt och dåligt lukt som matos kan ge.

För dig som bor i lägenhet

Bor du i en lägenhet eller i ett flerbostadshus är det vanligt med centralventilation. Då drivs fläkten av det centrala ventilationssystemet och du behöver inte köpa en köksfläkt som har motor.

Installera fläkt utan luftuttag

Vill du undvika att göra hål i väggen för att leda ut luften, passar en köksfläkt med kolfilter perfekt. Med hjälp av ett kolfilter renas luften från fettrester och andra partiklar och luften cirkulerar sedan tillbaka ut i köket. En stor fördel är att din uppvärmda luft stannar inomhus, vilket gör att du sparar energi och håller nere dina uppvärmningskostnader under vintern. Det som kan vara till en liten nackdel är att fukten i luften inte rensas ur. Tänk på att du måste byta ut kolfiltret i din köksfläkt ibland. Hur ofta beror på filtrets kvalitet och hur ofta du lagar mat.

Ta hand om din köksfläkt

För att din köksfläkt ska fungera optimalt måste du rengöra den kontinuerligt. Se till att hålla fettfiltret i din köksfläkt rent så att fettet inte tränger sig igenom och sätter sig inne fläkten.

Grunden till Nordens största fläkttillverkare lades 1952 i Ersmark utanför Skellefteå.

Bröderna Bergmark startade företaget Matoz, som senare bytte namn till Futurum, och den första köksfläkten var ett faktum. Fabriken flyttade 1964 till Byske, utanför Skellefteå, där den ligger än idag. 1959 lanserades den första riktiga spisfläkten placerad ovanför spisen. Denna fläkt utvecklades och producerades av Futurum, något vi fortfarande är väldigt stolta över.

Fabriken i Byske är till ytan idag 18.000 kvm stor och har sedan starten producerat fler än sju miljoner fläktar.

Det började 1989 i halländska Fjärås, strax söder om Kungsbacka.

Den första kupan arbetades fram av plåtslagaren Ingvar Turefeldt som lade grunden till ett nytt familjeföretag. Då fanns en modell och en liten verkstad för tillverkning. Under åren växte företaget och utbudet av kupor, men aldrig på bekostnad av det omsorgsfulla hantverket och hänsynen till detaljer. Det är fortfarande det som utmärker Fjäråskupan.

Varje kupa utgår från en noggrann design men anpassas i färg, form och funktion till hemmet där den ska placeras. Det gör alla Fjäråskupor unika. Idag ligger verkstaden i Torslanda utanför Göteborg där plåtslagartraditionen förs vidare av en ny generation hantverkare.

I 60 år har Thermex visat vägen till ett bättre inneklimat. Vår kunskap om ventilation och frisk luft i bostaden hjälper dig att skapa en behaglig inomhusmiljö. Vi designar och utvecklar spiskupor och fläktkåpor som vi levererar till privata hem och byggindustrin.

Thermex har Skandinaviens bredaste och djupaste sortiment av spiskupor och fläktkåpor. Våra produkter finns i utställningar hos köks- och vitvarubutiker över hela Sverige. Vi har en egen utställning på kontoret i Göteborg och finns även representerade på Makajo i Stockholm.

Thermex är ett danskt företag med huvudkontor i Hjørring på Nordjylland. Förutom i Sverige har Thermex idag också verksamheter i Norge, Finland och Spanien.

Bästa tipsen från Fjäråskupan.

  • Starta fläkten innan du börjar laga mat så att flödet är färdigt när du börjar använda spisen.
  • Använd alltid fläktens eftergångstimer. Ungefär 15 minuter räcker för att fånga upp det kvarvarande matoset.
  • Ha inte fönstret öppet i köket när du lagar mat, det kan göra att vinden blåser bort oset så att fläkten inte kan fånga upp det.
  • Att öppna ett fönster i ett angränsande rum kan ibland öka kupans effekt. Testa genom att koka vatten med både stängt och öppet fönster för att se när vattenångan effektivast sugs upp av fläkten.

Välkommen till butiken i Barkarby.

Barkarby Handelsplats Herrestavägen 23 | 177 38 Järfälla | Tel: 08-612 41 61
E-post: barkarby@elon.se

Kontakt

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.