PREMIUMBUTIK

GLOBAL kockkniv GS-89

Vi har kommit över ett tillfälligt parti av GLOBALs smidiga kockkniv med modellbetäckningen GS-89.

GLOBAL KOCKKNIV 13 CM GS-89 (BEGRÄNSAT PARTI)

Detta är en mycket populär och smidig kockkniv från Global. Den klarar nästan allt och har Globals klassiska premiumkvalitet. Kniven ligger behagligt i handen och har den välkända Global-slipningen som gör att motståndet blir minimalt. Kockkniven blir snabbt din bästa vän i köket!

Kniven har det sköna ergonomiska handtaget och ett blad på 13 cm.

  • Stålmaterial: Cromova™ 18 rostfritt stål med hög kolhalt består av Krom, Molybden och Vanadin.
  • Slipning: 10 och 15 graders dubbelfasad bladkant, slipad på varje sida; ett stycke stål för oöverträffad hållbarhet och kraft.
  • Efterbehandling: Ishärdad, Rockwell-hårdhet på 56-58° gör att skärpa håller länge.
  • Hygieniskt handtag i rostfritt stål med Global-mönstret som ger ett bekvämt och halkfritt grepp
  • Ergonomiskt handtag som är balanserat med sand för att uppnå önskad vikt.
  • Tillverkad i Japan med livstidsgaranti.

OM GLOBAL

Från sin blygsamma start har GLOBAL utvecklats till ett av de mest framgångsrika varumärkena för professionella köksknivar i världen. Fortfarande tillverkas knivarna för hand i Yoshikins fabrik i Japan. Knivarna produceras enligt extremt höga och krävande standarder. GLOBAL har hyllats av både proffs och hemmakockar. Man har erhållit många prestigefyllda utmärkelser.

Ta hand om din GLOBAL-kniv

RENGÖRING
Lämna inte din kniv odiskad. Handdiska kniven med vatten och lite diskmedel samt torka den med en kökshandduk direkt efter användning. Diska aldrig en Globalkniv i diskmaskin – det mår varken kniven eller maskinen bra av. Diskmaskinens korgar kan bli förstörda och diskmedlet kan orsaka frätskador på kniven.

UNDERLAG
Använd ett underlag som är skonsamt mot kniven, förslagsvis GLOBAL skärbrädor i trä, plast eller sockerrör. Det är viktigt att underlaget är mjukt. Om skärbrädan är hårdare än kniven kommer kniven att ta skada.

NÖTNING
Försök att inte nöta på knivseggen i onödan. Använd knivens baksida när du skrapar av skärbrädan för att inte eggen ska bli slö. Undvik även att skära i frysta råvaror eller hårda ben.

FÖRVARING
Globalknivar ska inte ligga och skava i besticklådan. Det bästa är att förvara dem i ett knivfodral, knivblock eller på en magnetlist. Om du använder magnetlist, sätt kniven på listen med ryggen först för att undvika skador.

UNDERHÅLL
För att bibehålla en vass egg är det nödvändigt att skärpa kniven med jämna mellanrum. Håll efter din Globalkniv genom att, någon gång i månaden, dra kniven över en skärpstav eller i en våtslip. När kniven inte blir tillräckligt vass med skärpstaven eller våtslipen behöver du slipa om kniven. Du kan då välja att göra det själv med en slipsten eller lämna in kniven till en erfaren slipare. Tänk på att japanska knivar ska hålla en vinkel på 10–15 grader.